Author Topic: "An invalid argument was encountered." when extending toolbar  (Read 1458 times)

Offline msmelo

  • Registered User
  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
"An invalid argument was encountered." when extending toolbar
« on: October 02, 2016, 02:31:25 pm »
Hi,

I was trying to extend the view-edit-toolbar so that it included a couple of the macro commands, but when I do I get an infinite "An invalid argument was encountered." dialog when launching HippoEdit (need to kill it with the Task Manager).

I just added

   MyToolbar.AddButton(null);
   MyToolbar.AddButton(FindCommand("Macros.Record"));


before the closing bracket "}"

What am I doing wrong?

Thanks!

Offline alex

  • Developer
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2181
  • Karma: +37/-3
    • View Profile
    • HippoEDIT
Re: "An invalid argument was encountered." when extending toolbar
« Reply #1 on: October 02, 2016, 08:24:57 pm »
Hi Miguel,

you did all correct. This is a bug in my side. Happens in some command handlers. The fix will be available in next 1.60 build (end of next week).

Thanks for reporting and continue to use scripting ;)

BR, Alex.


Offline alex

  • Developer
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2181
  • Karma: +37/-3
    • View Profile
    • HippoEDIT
Re: "An invalid argument was encountered." when extending toolbar
« Reply #2 on: October 16, 2016, 01:44:55 pm »
Just the info: the bug is fixed (hope so) in released 1.60.37 build.

Offline msmelo

  • Registered User
  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: "An invalid argument was encountered." when extending toolbar
« Reply #3 on: October 16, 2016, 10:40:12 pm »
Great to hear! :)

Since (from your other thread reply) I need to use version 2.x (due to the 200% DPI), when will this fix be ported to that branch? Actually, more generally speaking, do you port all the fixes to 2.x at the same time you release then in 1.x, Alex?

Many Thanks!

Offline alex

  • Developer
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2181
  • Karma: +37/-3
    • View Profile
    • HippoEDIT
Re: "An invalid argument was encountered." when extending toolbar
« Reply #4 on: October 17, 2016, 12:36:04 am »
Usually, I develop in 2.0 and port urgent bug fixes into correction branch (1.6X). So, in most cases, all bug fixes for 1.6 is in 2.0 (if a bug fix is till relevant for it).
But you need to take into account, that 2.0:
- is in alpha stage, so, not intended for production usage. It may be stable in some scenarios, but crash in others
- alpha is updated much rarer, as the stable branch, while state, when I think it can be used more or less safely, is not often achievable :)

The limited DPI support for 1.60 is a restriction of this version, which is developed in 2.0.
It is your decision what to use, stable 1.60, without full DPI support or alpha 2.0 with DPI support but with a higher probability of crashes and more rare update cycles. From another side, any significant feature request can be implemented only in 2.0.

I have updated 2.0 version (for x64 only, for x86 does not work yet) today and it shall contain the fix you requested. For download, use the link from the registered section.

BR, Alex.

Offline msmelo

  • Registered User
  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: "An invalid argument was encountered." when extending toolbar
« Reply #5 on: October 18, 2016, 06:26:12 pm »

Thanks! I've downloaded version 2 and installed it but, as you said, there are still things there that need fixing. For example, I can't seem to be able to drag and drop a document to it to open, which is a pattern I use a lot... :(

What is the official channel to report 2.xx bugs, seeing as that version is not yet open to the general public?

(As a side note, I am having trouble choosing between 1.6 that works well, but I can't see a thing in the toolbar, and 2.0 that is still a bit too "green" and doesn't get updated as often...)

Cheers,

Miguel

Offline alex

  • Developer
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2181
  • Karma: +37/-3
    • View Profile
    • HippoEDIT
Re: "An invalid argument was encountered." when extending toolbar
« Reply #6 on: October 18, 2016, 11:09:04 pm »
Hi Miguel,

I think you have tried to drop files from explorer running in user privileges into HippoEDIT running with Administrator privileges (because you have started from the installer, running as Administrator).
Just start HE normally, from Start menu and retry. It shall work. At least works for me.

You can report bugs for 2.0 as usual, by mail or on the forum, in the corresponding board for registered users. The bugs would be fixed, but maybe it would take more time.

BR, Alex.

Offline msmelo

  • Registered User
  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: "An invalid argument was encountered." when extending toolbar
« Reply #7 on: October 21, 2016, 10:05:51 am »
Just start HE normally, from Start menu and retry. It shall work. At least works for me.

I don't know if that was the exact scenario, but may very well have been. It's working now! :) Thanks!

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
5 Replies
2942 Views
Last post February 15, 2009, 04:28:32 pm
by alex
0 Replies
2168 Views
Last post March 07, 2009, 08:51:51 pm
by Stefan
6 Replies
5306 Views
Last post November 02, 2009, 11:12:18 pm
by alex
6 Replies
2865 Views
Last post August 24, 2011, 05:08:07 pm
by false007
4 Replies
1788 Views
Last post June 24, 2015, 11:31:07 am
by alex